Reseintyg / Covidprovtagning

 

Reseintyg antigen
Skall ni ut och resa? Vi hjälper er med reseintyg och provtagning med antigentest (ej PCR) för covid-19. Intyget kan användas vid inresa i annat land. Testet är ett snabbtest och du får intyget i handen efter 15-20 minuter. Observera att olika regler gäller för olika länder avseende vilken typ av covidprov (antigen eller PCR) som är giltiga för inresa, se swedenabroad.se eller Re-open EU för mer info om respektive lands regler.
Du måste själv säkerställa att antigentest är giltigt för inresa i det land du skall resa till!

Kostnad
Reseintyg inkl antigentest – 1.000 kr
Kostnad för anslutna företag  – enligt gällande avtal. Är ditt företag ännu ej anslutet? Gör intresseanmälan via email primahalsa@ptj.se så tar vi kontakt snarast möjligt.

Tidsbokning
Ni behöver kontakta oss för att boka en tid, vi vårt säkra digitala system MittPTJ.
BOKA HÄR . Vi återkommer därefter inom några timmar med en tid för testning. Provtagning sker i första hand kl 8.00 på mottagningen i Torp/Uddevalla och kl 15.30 på mottagningen i Trollhättan.

Pass / ID
Ta med pass eller annan giltig ID-handling som du kommer använda vid resan.

Tjänsten för reseintyg avslutas preliminärt vecka 32
Från 11 augusti måste provsvar levereras digitalt till covidbevis.se. Tills vidare ser det tyvärr ut som att vi INTE kommer ha denna möjlighet, och kommer därför inte ha möjlighet att skriva reseintyg från vecka 32 och framåt.

Våra provtagningsenheter
Provtagning sker från vecka 29 på vår mottagning  i Trollhättan på Nohabgatan 18e. Tyvärr har vi inte möjlighet att ha öppet på Torp Köpcentrum under denna tid.

Covidprovtagning vid symptom
Under sommaren 2021 kan vi inte ta snabbtester för covid vid symptom på sjukdom. Vi hänvisar till PCR-provtagning via din vårdcentral. 

Provtagning vid smittspårning / “Nära kontakt”
Om du inte har några symptom/om du är “Nära kontakt” och skall ta prover dag 1, (3) och 5 enligt rekommendationerna för smittspårning kan vi tyvärr ej hjälpa dig. Då behöver du ta ett PCR-test, vilket du gör på en vårdcentral.

Smittskyddsanmälan/smittspårning
Vid positivt prov, d.v.s om testet visar att det finns en aktuell infektion med Covid), genomförs smittskyddsanmälan samt smittspårning.